Nieuwbrief november 2014

Beste ouders,

 

Hierbij sturen we jullie de nieuwsbrief van november. Hieronder zien jullie een overzicht van de onderwerpen die in de nieuwsbrief voorkomen. Op de oranje woorden kun je doorklikken naar de uitgebreidere tekst van de nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

 

Met vriendelijke groet,

't Kleine Volkje

 

st Maarten

Hierbij informatie over het feest van st Maarten.

 

st Maarten bij 't Kleine Volkje

Op 10, 11 en 12 november vieren we het st Maartenfeest bij 't Kleine Volkje. De lichtjes staan centraal. Lees hier hoe we het precies vieren.

 

Team

Wieke gaat bijna met verlof! We zullen haar missen en wensen haar een fijne tijd toe. Lees hier wie haar gaat vervangen.

 

Nieuwe babygroep

Met de verhuizing en verbouwing bieden we nu ook opvang voor kinderen van 3 maanden tot 2 jaar. Daarnaast zijn er 3 ophaalmomenten gekomen: 13.30, 15.30 en 18.30 uur. Naast de peutergroep is de babygroep gestart!

 

Nieuwe kinderen

Er is nog plek bij 't Kleine Volkje voor nieuwe kinderen en daar willen we jullie hulp bij vragen. Ben je tevreden over 't Kleine Volkje en weet je nog mensen die misschien ook een plekje voor hun kind zoeken, voor tijdens de ochtend of voor een hele dag? Wijs ze dan op onze mooie plek, die alleen nog maar mooier gaat worden!

 

Oudermarkt

De Kroost nodigt alle ouders en andere geïnteresseerde van harte uit om vrijdagavond 14 november van 19.00-21.30 naar Kinderdagverblijf de Kroost te komen! De Kroost organiseert een Oudermarkt waarbij je aan kan schuiven bij verschillende workshops, er komen andere instanties met informatie, en er zullen kraampjes zijn waar leuke en inspirerende dingen worden verkocht. We hopen jullie allen te zien!

 

Zeister vrije school open dag

De Zeister Vrije School opent de deuren op 19 november voor belangstellenden.

Op beide locaties kunt u 's ochtends van 9.00 uur tot 12.30 uur een kijkje nemen in de klassen 1 t/m 6 om het vrijeschoolonderwijs in de praktijk te zien. 's Middags is er op beide locaties een kleuterklas geopend waar u met uw kind de sfeer kunt komen proeven en vragen kunt stellen aan één van de aanwezige kleuterleidsters.

 

Oudercommissie zoekt leden

Oudercommissieleden praten met elkaar over o.a. het pedagogisch beleidsplan, de prijs van de opvang, het aanpassen van de openingstijden, de organisatie van informatieavonden, de herinrichting van de buitenspeelruimte, de omgang van de pedagogisch medewerkers met ouders, en hoe er met klachten wordt omgegaan door de organisatie. Doordat er een aantal kinderen naar school gaan is de oudercommissie op zoek naar nieuwe leden!

 

Buitenkleding

Het is herfst! De blaadjes verkleuren, de wind waait en het wordt kouder. Daarom een verzoek om de buitenkleding weer mee te nemen!

 

Facebook

Een keer in de maand sturen wij een nieuwsbrief. Wil je meer op de hoogte blijven van de dagelijkse momenten, geïnspireerd worden door artikeltjes of knutsel ideeën? Volg ons via facebook! Like ons en je kunt zo onze berichten zien.

 

Gesloten dagen

In overleg met de oudercommissie zijn de gesloten dagen van 2014 bepaald. Zie hier een overzicht.

 

 

 

st Maarten

De dagen zijn al korter geworden. En wanneer de avond invalt, trekken kinderen op 11 november met hun lantarens door de straten om hun lichtjes te laten zien. In de donkerder wordende wereld licht datgene op wat innerlijk licht geworden is, of worden wil. Het is dan ook niet toevallig dat de lantaren meestal versierd zijn met zon, maan en sterren, die ook in de liedjes terugkomen. Het gaat om de hemelkrachten die via de menselijke ziel op aarde werkzaam willen worden. Daarnaast was vroeger Sint Maarten ook het laatste oogstfeest. Het laatste wat geoogst wordt zijn de knollen. Zij komen uit de donkere aarde. Wij hollen ze uit en ontsteken daarin ons eerste lichtje. Licht in de donkere aarde.

Het uithollen van een knol is best moeilijk werk en voor de allerjongsten kun je ook een pompoen nemen. Hierin is de zomerse kleur en warmte terug te zien en jonge kinderen kunnen bij een pompoen zelf ook mee helpen. Heb jij zin om een eigen lantaarn te maken? Het leek ons fijn en gezellig om dit met elkaar te doen. Daarom organiseert ’t Kleine Volkje (naast de Vrije School aan de socrateslaan) op vrijdag 7 november van 13.00- 14.30 een middag om een st Maarten lantaarn te maken. Deze middag is voor kinderen van de Kroost, 't Kleine Volkje en de Vrije School. Neem zelf je pompoen mee of bestel een pompoen, biet of wortel bij ons! We hebben handige tips, iets lekkers en er is ruimte elkaar te ontmoeten. Kom je ook?

Het is fijn als je je aanmeld, zodat we ongeveer weten hoeveel mensen er komen. Meld je aan via de volgende link:

http://goo.gl/forms/ez7tUch6ii

 

st Maarten op 't Kleine Volkje

Bij 't Kleine Volkje is de viering van het Sint Maartensfeest een lichtjesfeest. De peuters ervaren mogelijk dat de dagen korter worden en daarom steken we een lichtje aan. Een lichtje voor de donkere dagen die komen gaan.

De kinderen hebben al een lantaarntje gemaakt en op 10, 11, 12 november lopen we een kleine optocht met de kinderen.  Na de kring gaat een van de juffies in de keuken pompoensoep maken. Wat gaat het dan overal lekker ruiken! Na de broodmaaltijd krijgen de kinderen een glaasje pompoensoep met een lepeltje. De kinderen mogen daarna om de beurt met de pompoen nog een rondje lopen om de grote tafel heen, terwijl we Sint Maartensliedjes zingen.  Na de fruit- of broodmaaltijd zal ook het tafelspel van “Het knolraapje” door de juffies gespeeld gaan worden.  Om 12.45 mogen de ouders zachtjes binnenlopen en meegenieten onder het genot van een glaasje pompoensoep.

 

 

 

Team

Wieke gaat bijna met zwangerschapsverlof. Vrijdag 14 november is haar laatste werkdag. Inez zal haar dagen overnemen. We wensen Wieke een fijne tijd toe!

 

Nieuwe babygroep

Met de verhuizing en verbouwing bieden we nu ook opvang voor kinderen van 3 maanden tot 2 jaar. Daarnaast zijn er 3 ophaalmomenten gekomen: 13.30, 15.30 en 18.30 uur. Hiermee willen we passende kinderopvang aanbieden die aansluit bij school en BSO. Naast de peutergroep is een babygroep gestart. Eerst nog onwennig met 1 of 2 kinderen maar langzaamaan groeit dit aantal en krijgen we meer aanmeldingen. Noortje en Inez zijn onze nieuwe pedagogisch medewerkers voor de baby’s. Ze hebben jaren bij De Kroost gewerkt en waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. We zijn erg blij met hen en ze voelen zich al helemaal thuis bij 't Kleine Volkje.

Nieuwe kinderen

Er is nog plek bij 't Kleine Volkje voor nieuwe kinderen en daar willen we jullie hulp bij vragen. Ben je tevreden over 't Kleine Volkje en weet je nog mensen die misschien ook een plekje voor hun kind zoeken, voor tijdens de ochtend of voor een hele dag? Wijs ze dan op onze mooie plek, die alleen nog maar mooier gaat worden!

Oudermarkt

De Kroost nodigt alle ouders en andere geïnteresseerde van harte uit om vrijdagavond 14 november van 19.00-21.30 naar Kinderdagverblijf de Kroost te komen!  De Kroost organiseert een Oudermarkt waarbij je aan kan schuiven bij verschillende workshops zoals smeden, het bewerken van hout, het naaien van vilten speelgoed voor in het keukentje van je kind, het maken van een transparant, het vilten van figuurtjes. Misschien zit er al iets bij voor 5 december voor je kind? Daarnaast verkopen we spullen die door leidsters en ouders zijn gemaakt,  zijn er wat kraampjes waar je inspiratie kan opdoen of dingen kan kopen zoals wollenkleding, boeken en jaartafelspullen.  We nodigen ook andere instanties uit waarbij je informatie kunt opdoen zoals de Vrije School en therapeuticum. Er is ook ruimte om met elkaar te kletsen als ouders en daarbij zal er gezorgd worden voor koffie/thee en wat lekkers. De avond zal al in de sfeer zijn van de daarna komende advents en Sinterklaas tijd. Voor de avond vragen we een bijdrage van 10 euro als bijdrage aan alle materialen.

Op deze avond willen we ook met elkaar een wolkleed maken. Iedere ouder en leidster mag daar een stukje in meewerken. Samen willen we dit creeeren. Als deze af is zullen we deze ophangen in de grote hal ter versiering van de advent en kersttijd.  Kortom, het wordt een avond waar ouders elkaar en leidsters kunnen ontmoeten, waar tijd is voor een kopje thee/koffie in ons restaurant én waar  kunstzinnig en praktisch gewerkt kan worden. We hopen jullie allen te zien!

 

 

Zeister Vrije School open dag

De Zeister Vrije School opent de deuren op 19 november voor belangstellenden.

Op beide locaties kunt u 's ochtends van 9.00 uur tot 12.30 uur een kijkje nemen in de klassen 1 t/m 6 om het vrijeschoolonderwijs in de praktijk te zien. 's Middags is er op beide locaties een kleuterklas geopend waar u met uw kind de sfeer kunt komen proeven en vragen kunt stellen aan één van de aanwezige kleuterleidsters.

Voor meer informatie: www.zeistervrijeschool.nl

Socrateslaan 22 en Burg. Van Tuylllaan 35

 

Oudercommissie van 't Kleine Volkje en De Kroost zoekt nieuwe leden

De Wet kinderopvang geeft ouders het recht de kinderopvang te beïnvloeden op belangrijke beleidsonderwerpen. Wilt u met ons meepraten en meebeslissen, meld u dan aan voor de vrijwillige functie van  OUDERCOMMISSIELID m/v  Oudercommissieleden praten met elkaar over o.a. het pedagogisch beleidsplan, de prijs van de opvang, het aanpassen van de openingstijden, de organisatie van informatieavonden, de herinrichting van de buitenspeelruimte, de omgang van de pedagogisch medewerkers met ouders, en hoe er met klachten wordt omgegaan door de organisatie. De oudercommissie: - komt om de 6 a 8 weken bij elkaar - overlegt met de vestigingsmanager of directeur - adviseert gevraagd en ongevraagd de vestigingsmanager of directeur - bevordert goede en heldere informatie aan ouders - onderhoudt contacten met andere ouders - bevordert de betrokkenheid van ouders bij het kindercentrum, bijvoorbeeld door ouderavonden mee te helpen organiseren - fungeert als aanspreekpunt voor ouders met klachten en informeert hen zo nodig over de klachtenprocedure Wij zoeken ouders die: - mee willen praten en beslissen - de kwaliteit van de kinderopvang positief willen beïnvloeden - willen samenwerken met andere ouders in de oudercommissie - hun (professionele) deskundigheid willen inzetten voor ons kindercentrum Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als nieuw lid? Mail naar: oudercommissie@dekroost.nl  Met vriendelijke groet, De oudercommissie (Duimelijntje en De Kroost) Astrid Gill Danielle van Oel Diana van Os Leonie Fraterman Marloes Goldsweer-Boon Robin Rijntalder

 

 

Buitenkleding!

De herfst is gekomen! Omdat we elke dag naar buiten willen, is het van belang dat de kinderen hierop goed gekleed zijn. Goede winterjas, extra buitenbroek (te koop bij o.a. H&M) of een winteroverall is dan heerlijk om zo ook met wat minder mooi weer naar buiten te kunnen. We willen alle ouders vragen om alle kleding en laarzen te voorzien van een naam zodat we precies weten bij wie wat hoort! Daarnaast is het fijn als er geen extra lange sjaals mee  gegeven worden naar 't Kleine Volkje. Deze kunnen tijdens het spelen op de fietsjes in de weg zitten of tussen het wiel vast komen te zitten.

 

Facebook

Een keer in de maand sturen wij een nieuwsbrief. Wil je meer op de hoogte blijven van de dagelijkse momenten, geïnspireerd worden door artikeltjes of knutsel ideeën? Volg ons via facebook! Like ons en je kunt zo onze berichten zien.

https://www.facebook.com/pages/Kinderopvang-t-Kleine-Volkje/1433296306919755?ref=bookmarks

 

Gesloten dagen

't Kleine Volkje is gesloten op de algemeen erkende feestdagen. Daarnaast worden er, in overleg met de Oudercommissie, nog 5 dagen per jaar gekozen waarop 't Kleine Volkje dicht is. De dagen zijn in het onderstaande schema in het orange aangegeven.  Deze zijn zo veel mogelijk verdeeld over de 5 werkdagen in een week.

 

Nieuwjaarsdag woensdag 1 januari 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
donderdag 2 januari 2014 't Kleine Volkje gesloten
Palmpasen zondag 13 april 2014
Pasen zondag 20 april 2014
Tweede paasdag maandag 21 januari 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Koningsdag zaterdag 26 april 2014
Hemelvaartsdag donderdag 29 mei 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
vrijdag 30 mei 2014 't Kleine Volkje gesloten
Pinksteren zondag 8 juni 2014
Tweede Pinksterdag maandag 9 juni 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Eerste kerstdag donderdag 25 december 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Tweede kerstdag vrijdag 26 december 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
maandag 29 december 2014 't Kleine Volkje gesloten
dinsdag 30 december 2014 't Kleine Volkje gesloten
woensdag 31 december 2014 't Kleine Volkje gesloten
Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
vrijdag 2 januari 't Kleine Volkje gesloten (horende bij gesloten dagen 2015)

 

 

De nieuwsbrief ontstaat in samenwerking met de leidsters, leidinggevende, oudercommissie en bestuur.

 

Warme groet,

't Kleine Volkje