Nieuwsbrief augustus 2015

Beste ouders,

 

Nu de vakantie voor de meesten van ons weer achter de rug is, pakken we de gewone dagelijkse werkzaamheden weer op. Ook in de informatievoorziening gaan we weer verder bij waar we voor de vakantie waren gebleven. Tijd dus voor een nieuwe nieuwsbrief. Er is weer genoeg te melden dat we met jullie willen delen.

Hieronder vinden jullie een verkort overzicht van de onderwerpen in deze nieuwsbrief. Via een klik op de blauwe tekst kom je bij de uitgebreide beschrijving terecht.

Het is een uitgebreide brief geworden - we wensen jullie veel leesplezier.

 

Met warme groeten,

't Kleine Volkje

 

 

Michaëlfeest bij Duimelijntje

Het wordt herfst

Ophaaltijden Duimelijntje

Vacatures bij 't Kleine Volkje

Veranderingen bij 't Kleine Volkje

Whatsapp voor ouders: een herinnering

Gesloten dagen

In overleg met de Oudercommissie zijn de gesloten dagen voor 2015 bepaald. Zie hier het overzicht.

 

Viering St. Michael bij Duimelijntje

We stappen zo langzamerhand het najaar in, en dat betekent dat er weer kan worden uitgekeken naar de herfstfeesten. Op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 september wordt bij Duimelijntje het St. Michaëlfeest gevierd. Het verhaal van St. Michaël kan op allerlei verschillende manieren worden verteld, en voor elk kind in elke leeftijd is er wel een manier die aansluit bij zijn belevingswereld. Bij Duimelijntje is het Michaëlfeest vooral een oogstfeest. Er worden mooie herfstliedjes gezongen, er worden nootjes en blaadjes meegebracht en er wordt genoten van lekkere vruchten. Misschien zijn er al paddenstoelen... En natuurlijk gaan we ook naar buiten. Ook als het weer wat minder is, willen we de herfst kunnen zien en ruiken en voelen... Het is fijn als ouders deze dagen hier rekening mee willen houden voor de kleding van de kinderen.

Op de deur van de groep hangt een poster met meer info.

 

Ook bij Doppejan zal er rondom het Michaëlsfeest het nodige worden gedaan. De leidsters zullen de ouders hier graag meer over vertellen.

 

Het wordt weer herfst

De herfst komt er weer aan. En dat merken we aan het weer. Het is heel fijn als de kinderen regenlaarsjes/kleding meenemen voorzien van hun naam.

 

Ophaaltijden bij de halve dagopvang

Graag willen we de ouders hierbij vriendelijk verzoeken om  de peuters ruim voor half twee te komen ophalen. De dienst van de juffies is tot half twee. Om genoeg tijd, zorg en aandacht aan het overdrachtmoment te kunnen besteden is het plezierig wanneer dat niet op het allerlaatste moment moet gebeuren.

Ook geven we graag nog even aan dat tijdens de  ophaalmomenten er vaak baby's/peuters slapen in de slaapkamertjes die grenzen aan de hal. Het is heel fijn wanneer de ouders hier rekening mee willen houden.

 

Vacatures Kinderopvang 't Kleine Volkje

Opnieuw zijn we voor 't Kleine Volkje op zoek naar een paar fijne, enthousiaste collega's. We hebben te maken met veel nieuwe aanmeldingen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Maar het betekent ook dat er het een en ander gaat veranderen bij de opvang en binnen de groepen. Elders in deze nieuwsbrief kunnen jullie daar meer over lezen. En we hebben dus nieuwe medewerkers nodig. De tekst van de vacature staat op de website, www.kleinevolkje.nl Tot vrijdag 18 september kan er nog gereageerd worden. Dus: heb je zelf belangstelling, of ken je iemand die geknipt is voor dit werk, aarzel dan niet en laat het ons weten!

 

Veranderingen bij 't Kleine Volkje

Het afgelopen jaar en zeker de laatste tijd groeit 't Kleine Volkje flink. We hebben nieuwe kinderen welkom kunnen heten en ook nieuwe collega’s zijn aan de slag gegaan. De sterke groei in de zomerperiode heeft ons wat verrast en daardoor lopen we in de communicatie naar de ouders wat achter de feiten aan. Met de komst van de nieuwe collega’s zijn we erg blij omdat daarmee ook de draagkracht van het team groeit.

Vanaf 25 augustus heeft Kristha Takken de overstap gemaakt van De Kroost naar 't Kleine Volkje. Voor velen van ons dus al een bekend gezicht, en het is fijn dat ze het team van 't Kleine Volkje komt versterken.

Vanaf 31 augustus is Margo de Leeuw bij Doppejan begonnen. Zij werkt op maandag, dinsdag en donderdag. We zijn erg blij met haar komst en hopen dat ze snel zich thuis voelt bij ons.

Per 1 oktober komt Barbara Nietzman. Zij start eerst een maand op dinsdag en donderdag bij Doppejan en maakt daarna de overstap naar Duimelijntje.

 

Door de snelle groei van de afgelopen 2 maanden, stroomde de groep Doppejan steeds voller. We merken dat grotere groepen ’s morgens bij het ontvangst van de kinderen al snel onrustig aanvoelen, zeker als er ook nog wenkinderen zijn. We hadden al een paar nieuwe ruimtes ingericht, en dat geeft ons nu de gelegenheid om kleinere groepen te vormen en de nieuwe ruimtes te gaan gebruiken.

 

De hele dagopvang voor baby’s gaat vanaf deze week op maandag, dinsdag en donderdag in een nieuwe ruimte beginnen. De groep hele dagopvang baby’s blijft op de woensdag en vrijdag nog samen met Doppejan.

Op de groep Doppejan zijn nu peuters die een hele dag komen en baby’s die een halve dag komen. Deze twee zijn dus nu nog samen. Op woensdag en vrijdag komen daar ook de kinderen van de hele dagopvang baby’s bij.

Als de groepen nog verder groeien start uiteindelijk ook de  halve dagopvang voor baby’s in een nieuwe ruimte .

In de ruimte van Doppejan blijven in de toekomst dan alleen de kinderen van 2 tot 4 jaar die een hele dag komen. De grote kinderen van deze groep spelen nu nog vaak de ochtend bij peutergroep Duimelijntje omdat hier meer uitdaging is en meer leeftijdsgenootjes. Vanuit de babygroep zullen steeds meer kinderen doorgroeien naar peutergroep Doppejan waardoor het net als Duimelijntje een echte peutergroep wordt.

Binnen het gebouw hebben we de mogelijkheid om door te groeien naar 4 groepen.

-          Hele dagopvang baby’s

-          Hele dagopvang peuters – Doppejan

-          Halve dagopvang baby’s (tot 13.30 of tot 15.30 uur)

-          Halve dagopvang peuters (tot 13.30 of 15.30 uur) Duimelijntje

 

In principe komen kinderen met een combinatie van ophaaltijden daarmee op 2 groepen terecht. Daar waar mogelijk proberen we dit zo veel mogelijk op 1 groep in te delen maar dit is planning technisch niet altijd haalbaar.

Wie werkt wanneer:

  maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag
Doppejan Kristha

Margo

Barbara

Margo

Kristha

Nieuwe leidster

Barbara

Margo

Kristha

Nieuwe leidster

           
Babygroep

hele dagopv.

Noortje

Nieuwe leidster

Noortje

Anke

  Noortje

Anke

 

 

Barbara werkt de maand oktober bij Doppejan en stapt daarna over naar de groep Duimelijntje.

We zijn dus nog op zoek naar 2 leidsters: 1 voor de woensdag-vrijdag en 1 voor de maandag-dinsdag-donderdag. Alle persoonlijke gevolgen voor de kinderen zijn inmiddels voor alle ouders op een rijtje gezet. We hopen op deze manier de veranderingen samen met de ouders op een verantwoorde manier voortgang te laten vinden.

 

We hebben het bewust nog over de babygroep hele dagopvang omdat we nog aan het zoeken zijn naar 2 nieuwe namen. Binnen het team klinken al veel ideeën maar we zijn er nog niet uit.

 

We nodigen de ouders graag uit  om met ons mee te denken. Hebben jullie suggesties voor leuke namen voor onze nieuwe groepen? Geef ze aan ons door!

 

Naast alle groei en nieuwe mensen gaan we tot onze spijt afscheid nemen van Emma. Zij heeft besloten na 15 jaar bij Duimelijntje te stoppen met haar werkende leven. Haar man is het afgelopen jaar ernstig ziek geweest en nu het gelukkig weer beter gaat willen ze meer vrijheid om samen dingen te gaan ondernemen. We gaan Emma erg missen en we wensen haar veel goeds toe! Dinsdag 27 oktober nemen we afscheid van Emma.

 

Rina heeft aangegeven graag samen met Rita op de dinsdag en donderdag te willen werken. Barbara zal vanaf 1 november op maandag, woensdag en vrijdag bij Duimelijntje gaan werken.

 

Als jullie nog vragen hebben horen we die graag. Dit kan per mail of via telefoonnummer 030-69.48.246.

 

Whatsapp voor ouders

In een eerdere nieuwsbrief hebben we al geschreven over de app-groep voor ouders. Deze is in het leven geroepen om wijzigingen in de bezetting als gevolg van bijvoorbeeld ziekte van de leidsters snel en makkelijk aan de ouders door te geven.  Hieronder de (verkorte)  informatie.

We hebben bij De Kroost en ’t Kleine Volkje vaste pedagogisch medewerkers op vaste dagen. Per groep hangt het standaard rooster en de wijzigingen die vooraf bekend zijn op de deur van de groep. Ouders kunnen hierop zien wanneer wie is ingeroosterd.

Om ouders eenvoudig te kunnen informeren over plotselinge veranderingen op een groep heeft de Oudercommissie (OC) van de Kroost en 't Kleine Volkje voorgesteld gebruik te maken van Whatsapp. Dit is een snel communicatiemiddel dat de meeste ouders al gebruiken.

 

Voor de appgroep van het kinderdagverblijf (kdv) worden de volgende spelregels gehanteerd: 1. Aanmelding doe je door een mail te sturen oudercommissie@dekroost.nl of oudercommissie@kleinevolkje.nl

3. Vermeld in welke groep je kindje(s) zit(ten) en welke telefoonnummer(s) je opgenomen wilt hebben. 2. Beheer van de appgroepen vindt plaats door de OC 3. Kdv communiceert via de Oudercommissie, OC-leden zetten de informatie direct door naar de betreffende appgroep 4. Van ouders wordt verwacht dat ze zelf mutaties bij de beheerder van een appgroep melden (nieuw telefoonnummer, wijziging van groep of vertrek bij het kdv) 5. De appgroep is bedoeld om plotselinge roosterwijzigingen zoals bij ziekte van een leidster snel door te kunnen geven 6. Incidenteel kunnen ouders geattendeerd worden op activiteiten zoals het lentefeest 7. Voor alle ouders in de appgroep zijn alle telefoonnummers zichtbaar. Dit is helaas niet af te schermen

8. De appgroep is niet bedoeld als discussie forum of om onderling informatie uit te wisselen

9. Informatie in de groep is voor alle dagen van de week, dus niet alleen de dagen dat de eigen kinderen in de groep zitten

10. Afmelden voor een appgroep kan je altijd zelf doen indien gewenst

 

Gesloten dagen 2015

De dagen van 2015 zijn bekend. Hieronder in het onderstaande schema zijn ze in het oranje aangegeven. Deze zijn zo veel mogelijk verdeeld over de 5 werkdagen in een week. Op 24 december zal 't Kleine Volkje een uur eerder sluiten.

Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
vrijdag 2 januari 2015 't Kleine Volkje  gesloten
Palmpasen zondag 29 maart 2015
Pasen zondag 5 april 2015
Tweede paasdag maandag 6 april 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Koningsdag maandag 27 april 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Bevrijdingsdag dinsdag 5 mei 2015 't Kleine Volkje  gesloten (CAO bepaald)
Hemelvaartsdag donderdag 14 mei 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Pinksteren zondag 24 mei 2015
Tweede Pinksterdag maandag 25 mei 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Eerste kerstdag vrijdag 25 december 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Tweede kerstdag zaterdag 26 december 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
maandag 28 december 2015 't Kleine Volkje gesloten
dinsdag 29 december 2015 't Kleine Volkje gesloten
woensdag 30 december 2015 't Kleine Volkje  gesloten
donderdag 31 december 2015 't Kleine Volkje  gesloten
Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2016 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)