nieuwsbrief augustus b

Beste ouders,

 

Hierbij nog wat aanvullende wetenswaardigheden. De reguliere nieuwsbrief voor augustus was al zo gevuld dat de onderstaande onderwerpen apart naar jullie worden doorgestuurd.

 

Hartelijke groet,

't Kleine Volkje

 

Kinderviering van het Michaëlsfeest in de Rafaëlkerk in Zeist

Op zondag 4 oktober vindt er voor jonge kinderen (ca. 2-8 jaar) en hun ouders/begeleiders een viering plaats ter gelegenheid van de feesttijd van aartsengel Michaël. De zaal is in herfstsfeer, waar een mooi verhaal wordt verteld en liedjes gezongen begeleid door muziek. De kinderen mogen het Michaëltuintje lopen waar de weegschaal, het symbool van aartsengel Michaël, centraal staat.

De Michaëlviering start om 16.00 uur in de Rafaëlkerk van De Christengemeenschap aan de Van Tetslaan 4 in Zeist. Iedereen is van harte welkom! (Kosten: vrijwillige bijdrage).

 

 

Margo stelt zich voor

Dag allemaal,

Mijn naam is Margo en per 1 september werk ik bij 't kleine volkje! Ik heb velen van jullie al de hand geschud, maar vertel graag nog wat meer over mezelf.

Ik woon in Hilversum in een alleraardigst huisje aan de rand van de hei, met mijn vriend. In dat huis wordt gebakken, gekookt, gezongen, gelezen, films gekeken en nog meer gebakken. Rondom dat huis wordt gefietst, hardgelopen en gewandeld. Ik zit daarnaast in een bluegrass bandje en verzin geregeld nieuwe hobby's.

 

Na een lange zwerftocht langs verschillende universiteiten en nog meer verschillende studies (drie, welgeteld) kwam ik uiteindelijk op de vrijeschoolpabo terecht. Bestemming bereikt! Ik heb me aldaar in het jonge kind (4 - 7 jaar) gespecialiseerd en ga nu met veel plezier aan de slag met het 'nog jongere kind'. Mijn scriptie is in wording en ik hoop ergens in de winter een afstudeerfeest te houden.

 

Ik ben heel blij dat ik voor jullie kinderen mag zorgen en een inkijkje krijg in al die individuele, unieke ontwikkelingsweggetjes die bewandeld worden! Wat een avonturen worden er beleefd!

 

Liefs en tot snel,

Margo

 

Aanpassingen aan de tuin

De tuin van 't Kleine Volkje heeft door de bouw van de gymzaal van de Stichtse Vrije School aan de achterkant een nogal verwaarloosd aanzien gekregen. Gelukkig hebben we nu de mogelijkheid om het gedeelte tot aan de gymzaal weer in gebruik te nemen. Dat betekent dat de tuin in oude staat wordt teruggebracht. Een bijkomend voordeel is dat leerlingen van de bovenbouw niet langs het hekwerk achter de gymzaal kunnen komen.

Op donderdag 24 september zal het bestaande hek worden weggehaald, de tuin zal vrijdag 25 september worden door een machine met bestuurder worden geëgaliseerd, en vrijdagmiddag zal het hek worden teruggeplaatst.

Verder wordt er binnenkort ook een hekwerk gemaakt zodat vanuit kleuterplein ouders kunnen doorlopen naar 't Kleine Volkje.

Voor de kinderen en ouders van 't Kleine Volkje levert dit een veel plezieriger situatie op ten opzichte van hoe het nu is. We zijn heel blij dat we dit nu kunnen realiseren.