Nieuwsbrief december 2014

Beste ouders,

 

Hierbij sturen we jullie de nieuwsbrief van december. Hieronder zien jullie een overzicht van de onderwerpen die in de nieuwsbrief voorkomen. Verder naar beneden de uitgebreide tekst.

Veel leesplezier!

 

Met vriendelijke groet,

't Kleine Volkje

 

Sinterklaas

Sinterklaas heeft ons horen zingen! We zijn verwend met vele kado's. Lees hier hoe we het gevierd hebben met elkaar.

 

Pietenfeest

Vol verwachting waren de kinderen twee weken geleden. De week van sinterklaas. 't Kleine Volkje rook naar zelf gebakken pepernoten en overal werd het spel van de Pieten gespeeld. Heerlijk om te zien. Leuk dat jullie op het Pietenfeest waren.

 

Nieuwe leden oudercommissie

We zijn nog op zoek naar nieuwe leden voor de oudercommissie. Kom jij ons ondersteunen?

 

Nieuwe schommel en zandbak

Heb jij al in de tuin gekeken? Er is een zandbak en een nieuwe schommel. We hebben veel speelplezier in de tuin!

 

Kerstviering op 't Kleine Volkje

Vanuit het verlangen om op 24 december samen te zijn zonder direct naar de kerk te gaan, is de kerstviering in het Helicongebouw ontstaan. Op 24 december nodigen we iedereen uit om te komen. De avond begint om 18.30 met kerstactiviteiten voor kinderen en ontmoetingsruimte  voor ouders met Glühwein en lekkers. Om 19.30 start de viering. Hierin zullen we samen zingen en zal er een kerstverhaal worden verteld. Kom je ook?

 

Nieuwe naam hele dagopvang Peuters

Duimelijntje is veranderd van naam naar 't Kleine Volkje. De halve dagopvang blijven we Duimelijntje noemen. De nieuwe naam van de hele dagopvang voor peuter is bekend! Er is gekozen voor: Doppejan.

 

Werkeloosheid

De overheid heeft een aantal dingen veranderd rondom werkloosheid en kinderopvangtoeslag. Wij hebben daarom onze regeling ook aangepast. Lees hier meer.

 

Veiligheidswaarschuwing Bibi spenen

Bibi presenteert vanaf 1 april 2014 een nieuwe lijn fopspenen. Het gaat hier om New Generation spenen voor jonge kinderen van 6 tot 36 maanden. Het blijkt dat deze niet veilig zijn. Lees hier meer.

 

Belsysteem

Naast de toegangsdeur van het gebouw Helicon is een bel gemaakt. Voor ouders is er een code beschikbaar om de voordeur te openen. (Kirsten mailt hier verder info over)

 

Kerstviering Helicongebouw

Vanuit het verlangen om op 24 december samen te zijn zonder direct naar de kerk te gaan, is de kerstviering in het Helicongebouw ontstaan. Op 24 december nodigen we iedereen uit om te komen. De avond begint om 18.30 met kerstactiviteiten voor kinderen en ontmoetingsruimte  voor ouders met Glühwein en lekkers. Om 19.30 start de viering. Hierin zullen we samen zingen en zal er een kerstverhaal worden verteld. Kom je ook?

 

Website vrijeschool liederen

Ben jij ook wel eens op zoek naar leuke liedjes om samen te zingen? www.vrijeschoolliederen.nl is een hele fijne en inspirerende website.

 

't Kleine Volkje gesloten rond de feestdagen

In december zijn wij een aantal dagen gesloten. Hier vind je een overzicht van welke dagen dat zijn.

 

Gesloten dagen 2015

In overleg met de oudercommissie zijn de gesloten dagen van 2015 bepaald. Zie hier een overzicht.

 

Wens

We wensen iedereen een hele fijne kerst en feestdagen en een voorspoedig 2015!

 

 

 

Sinterklaas

Sinterklaas is nu weer richting Spanje maar wat was het een feest! Tijdens het kringetje zongen we, uit volle borst, Sinterklaasliedjes en de juffies lazen Sinterklaasboekjes voor. Er was een sfeer van verwachting en opwinding. Er hingen verkleedkleren van sint en piet. Zo liepen er in deze tijd zomaar allerlei Sintjes en Pietjes rond op 't Kleine Volkje. Soms laggen er dan heel verrassend pepernootjes in een pannetje in één van de huisjes. De kinderen ontdekken dit blij verwonderd. In de week van Sinterklaas werden er pepernoten gebakken en werd de schoen gezet!  Ook een grote klomp met wortel, stro en water werd klaargezet. We zongen liedjes en gaan daarna lekker buiten spelen. Wanneer we uitgespeeld zijn buiten zagen we bij binnenkomst allemaal pepernoten en…. een heleboel kadootjes bij de klomp. Voor iedere kind een kadootje. Wat een verrassing!

 

 

Pietenfeest

Van klimmen en klauteren en pepernoten bakken,
leren sluipen, pakjes in de schoorsteen gooien en pakken!
Zeker verdiend zijn er vele pietenpluimen,
Volgens jaar hopelijk weer, wij gaan duimen!

 

 

 

 

 

 

 

De oudercommissie zoekt nieuwe leden

De oudercommissie zoekt nieuwe leden. Ben jij de ouder/ ouders die:

- mee willen praten en beslissen

- de kwaliteit van de kinderopvang positief willen beïnvloeden

- willen samenwerken met andere ouders in de oudercommissie

- hun (professionele) deskundigheid willen inzetten voor ons kindercentrum?

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als nieuw lid? Mail naar: oudercommissie@dekroost.nl 

 

Nieuwe schommels en zandbak

Zoals jullie al vast gezien hebben is de tuin steeds in beweging. We hebben een prachtige grote zandbak gekregen. In de zandbak zijn een paar Acaciastronken geplaatst. Hier kunnen de kinderen taartjes op bakken maar ook klimmen/klauteren. Tot onze grote verrassing zijn er ook 2 schommels geplaatst. De peuters kunnen heerlijk schommelen en wat is dat genieten voor hen.

We hebben al foto's gemaakt van schommelende kinderen.

 

 

Kerstfeest op 't Kleine Volkje

Op donderdag 18 en vrijdag 19 december vieren we het kerstfeest. Ouders spelen al zacht kerstliedjes op hun instrument bij binnenkomst (van 8.30 u - 9.00 u). Er staat thee klaar en voor iedereen is er een lekker kerstkoekje. We starten deze feestelijke dag met het samen zingen van kerstliedjes. Muzikale ouders begeleiden ons op hun eigen instrument. Om 9.00 uur zwaaien we alle ouders uit en gaan we Pompke wakker maken. Nu is het tijd om zelf te spelen.

Om 12.00u gaan we feestelijk eten bij kaarslicht met leuke kerstservetjes. We maken van wit en bruin brood mooie sterren belegd met lekkers en er is ook nog krentenbrood. We drinken er chocolademelk of sap bij. Na het eten zingen we nog mooie kerstliedjes en is er nog tijd voor een prachtig tafelspel…"Waarom konijnen witte staartjes hebben?"

 

 

 

Nieuwe naam peutergroep hele dagopvang

Per 1 oktober is Duimelijntje veranderd van naam naar 't Kleine Volkje. Aangezien we meerdere groepen krijgen en uitbreiden hebben we afgelopen tijd nagedacht over nieuwe groepsnamen. De halve dagopvang blijven we Duimelijntje noemen. De nieuwe naam van de hele dagopvang voor peuter is bekend! Er is gekozen voor: Doppejan.

 

Werkeloosheid

De tegemoetkoming werkeloosheid die we ouders aanbieden zal met ingang van 1 januari 2015 wat anders ingericht gaan worden. Vanaf 1 januari is er vanuit het rijk een verruiming in de kinderopvangtoeslag. Ouders die vanaf 1 januari 2015 werkloos worden hebben vanaf die datum nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag als ze werkloos worden. Tot en met 31 december 2014 is dat nog maar 3 maanden. Hierdoor wil 't Kleine Volkje ook de 1e 3 maanden omzetten naar de 1e  6 maanden een korting van 10% aan te bieden bij werkloosheid van een van de ouders, daarna kan indien mogelijk nog 3 maanden gebruikt worden gemaakt van de 30% kortingsregeling. Deze regeling geldt alleen voor maximaal 2 dagen opvang per week.

Veiligheidswaarschuwing Bibi spenen

Bibi presenteert vanaf 1 april 2014 een nieuwe lijn fopspenen. Het gaat hier om New Generation spenen voor jonge kinderen van 6 tot 36 maanden. Er is gebleken dat de speen door bijtgedrag van kinderen kapot kan gaan. De deeltjes die hierdoor loskomen kunnen in de keel van het kind schieten en verstikkingsgevaar veroorzaken. Er wordt geadviseerd om de speen te controleren op zwakke plekken en bijtgaatjes en indien die gevonden worden, de speen niet meer te gebruiken. Op deze poster staat meer informatie.

 

Belsysteem

't Kleine Volkje heeft een bellen systeem. Belangrijk is namelijk dat de voordeur altijd dicht is. Dit ivm de veiligheid.

Gebruik code slot:

  • Naast het gebruik van de bel is het mogelijk om gebruik te maken van het code slot, deze is direct links van het bel systeem bevestigt.
  • De code van het slot wordt uitsluitend gegeven aan ouders en medewerkers van kinderopvang 't Kleine Volkje en de vaste huurders.
  • De betreffende code voor het codeslot zal eens per kwartaal opnieuw worden ingesteld. Hiervan worden, voorafgaand aan de wijziging, de medewerkers op de hoogte gebracht. Zij dragen vervolgens zelf zorg voor het verstrekken van de gewijzigde code naar ouders.

 

Kerstviering Helicongebouw

 

Het kerstfeest gaan we met elkaar vieren. We zijn nog op zoek naar mensen die deze avond een handje zouden willen helpen. Hetgeen waar we nog hulp in zouden kunnen gebruiken is als volgt:

-          Hulp bij klaar zetten

-          Mensen die van te voren wat koekjes bakken

-          We zoeken nog 1 vuurkorf

-          Hulp bij activiteiten op de avond zelf van 18.30-19.30

-          Hulp bij de koffie en thee inschenken

-          We zoeken nog dennengroen/ coniferen om het

gebouw aan te kleden. Fijn als dit uiterlijk

maandagochtend (22 december) bij Helicon is.

-          Op 23 december zoeken we mensend die helpen met de aankleding van de zaal

Wil je helpen aanmelden kan via info@kleinevolkje.nl

Alvast bedankt!

 

Website Vrije school liederen

Ben jij wel eens op zoek naar leuke liedjes voor de kinderen? Op www.vrijeschoolliederen.nl hebt je hier toegang tot een uitgebreide verzameling liederen van hoge kwaliteit. Liederen die op vrijescholen worden gezongen; om in te grasduinen, nieuwe ideeën op te doen, te ontdekken, te luisteren en te downloaden. Een bron van inspiratie en een handreiking voor iedereen die met kinderen en volwassenen zingt.

 

't Kleine Volkje gesloten dagen rond de feestdagen

't Kleine Volkje is gesloten op de algemeen erkende feestdagen. Daarnaast worden er, in overleg met de Oudercommissie, nog 5 dagen per jaar gekozen waarop 't Kleine Volkje dicht is. Wees je ervan bewust dat wij rond de feestdagen gesloten zijn. Hieronder een overzicht:

Kerstavond woensdag 24 december 2014 't Kleine Volkje gaat om 17.00 sluiten
Eerste kerstdag donderdag 25 december 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Tweede kerstdag vrijdag 26 december 2014 't Kleine Volkje (CAO bepaald)
maandag 29 december 2014 't Kleine Volkje gesloten
dinsdag 30 december 2014 't Kleine Volkje  gesloten
woensdag 31 december 2014 't Kleine Volkje  gesloten
Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2015 't Kleine Volkje (CAO bepaald)
vrijdag 2 januari 't Kleine Volkje  (horende bij gesloten dagen 2015)

 

gesloten dagen 2015

De dagen van 2015 zijn bekend. Hieronder in het onderstaande schema zijn ze in het oranje aangegeven. Deze zijn zo veel mogelijk verdeeld over de 5 werkdagen in een week. Op 24 december zal 't Kleine Volkje een uur eerder sluiten.

Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
vrijdag 2 januari 2015 't Kleine Volkje  gesloten
Palmpasen zondag 29 maart 2015
Pasen zondag 5 april 2015
Tweede paasdag maandag 6 april 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Koningsdag maandag 27 april 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Bevrijdingsdag dinsdag 5 mei 2015 't Kleine Volkje  gesloten (CAO bepaald)
Hemelvaartsdag donderdag 14 mei 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Pinksteren zondag 24 mei 2015
Tweede Pinksterdag maandag 25 mei 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Eerste kerstdag vrijdag 25 december 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Tweede kerstdag zaterdag 26 december 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
maandag 28 december 2015 't Kleine Volkje gesloten
dinsdag 29 december 2015 't Kleine Volkje gesloten
woensdag 30 december 2015 't Kleine Volkje  gesloten
donderdag 31 december 2015 't Kleine Volkje  gesloten
Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)

 

Fijne feestdagen

De tweede advent is begonnen en langzaam leven we met elkaar naar kerst toe. Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. We wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en een voorspoeding 2015!

 

 

 

De nieuwsbrief ontstaat in samenwerking met de leidsters, leidinggevende, oudercommissie en bestuur.

 

Warme groet,

't Kleine Volkje