Nieuwsbrief Juni 2015

Beste ouders,

 

We hebben een aantal maanden door omstandigheden geen nieuwsbrief kunnen versturen, maar we zijn blij dat we hierbij de nieuwsbrief van juni kunnen presenteren. Hieronder zien jullie een overzicht van de onderwerpen die in de nieuwsbrief voorkomen. Op de oranje woorden kun je doorklikken naar de uitgebreidere tekst van de nieuwsbrief, of scroll even door naar beneden.

Veel leesplezier!

 

Met zomerse groet,

't Kleine Volkje

 

Ziekte bij De Kroost en 't Kleine Volkje

Als gevolg van ziekte zijn we bij De Kroost en 't Kleine Volkje in deze periode nogal onderbemand. Dit heeft ook gevolgen voor de informatievoorziening, die noodgedwongen afwijkt van wat jullie van ons gewend zijn.

Vacature

Per direct zijn wij op zoek naar een pedagogisch medewerker. Heb je belangstelling, kijk dan hieronder bij de vacature.

Zomerfeest 't Kleine Volkje

Kinderopvang 't Kleine Volkje bestaat 1 jaar! Dat is een mooie aanleiding voor een feest. Bovendien is de tuin rondom de opvang in de zomertijd op zijn mooist. Daarom wordt op zaterdag 27 juni een zomerfeest gevierd.

Gesloten dagen

In overleg met de Oudercommissie zijn de gesloten dagen voor 2015 bepaald. Zie hier het overzicht.

 

 

Ziekte bij De Kroost en 't Kleine Volkje

Waarschijnlijk hebben jullie als ouders al gemerkt dat er bij de dagverblijven een aantal vertrouwde gezichten al enige tijd missen. Helaas klopt het dat een aantal van onze leidsters als gevolg van ziekte afwezig zijn. En ook bij de ondersteuning hebben we te maken met zieke collega's. We doen beslist ons best om alle lopende zaken ook door te laten gaan, maar vanwege de onderbezetting moeten we soms keuzes maken bij het stellen van prioriteiten. We kunnen jullie garanderen dat bij alle keuzes de belangen van jullie (en dus ook "onze") kinderen voorop staan. Maar het kan dus gebeuren dat zaken iets anders georganiseerd worden dan we allemaal gewend zijn. We vragen jullie begrip hiervoor.

We hopen onze zieke collega's natuurlijk zo snel mogelijk weer gezond terug te zien, en wensen hun vanaf deze plaats ook van harte beterschap.

 

Vacature

Spreekt kinderopvang vanuit de antroposofische pedagogiek jou aan?

Wij zijn op zoek naar een pedagogisch medewerker die zich betrokken voelt bij het werk met jonge kinderen en vanuit de antroposofie wil werken.

Per direct zoeken wij:

Pedagogisch medewerker (m/v) voor de peutergroep (kinderen van 1,5 tot 4 jaar)voor 0 tot  24 uur per week.

Wij vragen:

  • Relevante MBO of HBO opleiding
  • Relevante werkervaring
  • Communicatieve vaardigheden, creativiteit en flexibiliteit
  • Affiniteit met natuur
  • Kennis over het antroposofisch gedachtegoed

 

Wij bieden:

  • Een prettig collegiaal team
  • Bijzondere locatie
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO kinderopvang

 

Mail je motivatiebrief en CV voor 26 juni naar:

rianne@dekroost.nl

t.a.v. Rianne Lucas

 

Zomerfeest 't Kleine Volkje

Vanwege het eenjarig bestaan van 't Kleine Volkje wordt op zaterdag 27 juni in en rondom het Helicongebouw aan de Socrateslaan in Zeist een Zomerfeest gevierd. De tuin in in de zomerperiode op zijn mooist, dus dat geeft al veel om van te genieten. Verder zullen er allerlei zomerse buitenactiviteiten worden georganiseerd, er zullen dieren zijn, zoals pony's, konijnen en cavia's, en natuurlijk is er muziek om het geheel nog wat verder op te vrolijken. Kinderen en volwassenen zijn van 10.00-14.00 uur van harte welkom.

Kom je ook?

't Kleine Volkje is gevestigd in het Helicongebouw aan de Socrateslaan 22a. Je bereikt het gebouw via de ingang van de Stichtse Vrije School, naast de Zeister Vrije School. Sla op de oprijlaan meteen rechtsaf en loop of fiets door tot aan het eind van de weg. Ben je met de auto? Parkeer dan op de Socrateslaan.

 

Terrein Helicongebouw

Wij doen er alles aan om de baby's en peuters van 't Kleine Volkje zich veilig en vertrouwd te laten voelen in onze opvang. En natuurlijk vinden wij het plezierig dat ook de ouders onze inspanningen hiervoor zien en waarderen.

Onze zorg voor de kinderen kunnen wij alleen niet bieden op het terrein dat buiten de kinderopvang ligt. Wij merken dat kinderen graag even op de gemetselde spiraal langs ons toegangspad klimmen. De muren van de spiraal zijn alleen nogal beschadigd, waardoor er scherpe kanten aan zitten, en kinderen kunnen zich hier erg aan bezeren. Daarom hebben we liever niet dat er op geklommen wordt, om ongelukken te voorkomen. Verder ligt er achter het Helicongebouw een vijverpartij. Het water is behoorlijk diep, en met kinderen is het altijd oppassen in de buurt van water. Wij vragen dan ook aan de ouders om hun kinderen nooit zonder begeleiding op het terrein van het gebouw te laten spelen.

 

Gesloten dagen 2015

De dagen van 2015 zijn bekend. Hieronder in het onderstaande schema zijn ze in het oranje aangegeven. Deze zijn zo veel mogelijk verdeeld over de 5 werkdagen in een week. Op 24 december zal 't Kleine Volkje een uur eerder sluiten.

Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
vrijdag 2 januari 2015 't Kleine Volkje  gesloten
Palmpasen zondag 29 maart 2015
Pasen zondag 5 april 2015
Tweede paasdag maandag 6 april 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Koningsdag maandag 27 april 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Bevrijdingsdag dinsdag 5 mei 2015 't Kleine Volkje  gesloten (CAO bepaald)
Hemelvaartsdag donderdag 14 mei 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Pinksteren zondag 24 mei 2015
Tweede Pinksterdag maandag 25 mei 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Eerste kerstdag vrijdag 25 december 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Tweede kerstdag zaterdag 26 december 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
maandag 28 december 2015 't Kleine Volkje gesloten
dinsdag 29 december 2015 't Kleine Volkje gesloten
woensdag 30 december 2015 't Kleine Volkje  gesloten
donderdag 31 december 2015 't Kleine Volkje  gesloten
Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2016 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)