Nieuwsbrief juni b 2015

Beste ouders,

 

Vorige week is de Nieuwsbrief voor juni verzonden. Daarin stond onder andere dat het Zomerfeest van 't Kleine Volkje op 27 januari zou plaatsvinden. Natuurlijk is dat een vreemde datum voor een feest met zomerse buitenactiviteiten. De juiste datum is 27 juni. Reserveer deze dag in de agenda, en beleef het feest met ons! Deze correctie is aanleiding om de Nieuwsbrief nog een keer voorbij te laten komen.

Verder willen we nog extra melden we dat er nieuws aan zit te komen over ons planningsprogramma. Wanneer jullie het stukje over Flexkids lezen, zullen jullie zien dat we er hard aan werken om de communicatie en dus ook onze dienstverleding zo optimaal mogelijk laten verlopen. Meer informatie hierover volgt later, maar het is goed hier nu alvast aandacht aan te besteden!

 

Met warme groeten,

't Kleine Volkje

 

Ziekte bij De Kroost en 't Kleine Volkje

Als gevolg van ziekte zijn we bij De Kroost in deze periode nogal onderbemand. Dit heeft ook gevolgen voor de informatievoorziening, die noodgedwongen afwijkt van wat jullie van ons gewend zijn.

Vacature

Per direct zijn wij op zoek naar een pedagogisch medewerker. Heb je belangstelling, kijk dan hieronder bij de vacature.

Zomerfeest 't Kleine Volkje

Kinderopvang 't Kleine Volkje bestaat 1 jaar! Dat is een mooie aanleiding voor een feest. Bovendien is de tuin rondom de opvang in de zomertijd op zijn mooist. Daarom wordt op zaterdag 27 juni een zomerfeest gevierd.

Flexkids

Binnenkort hopen we de ouders kennis te kunnen laten maken met ons planningsprogramma Flexkids. Via dit programma kan belangrijke informatie op een makkelijke manier aan ons worden doorgegeven.

Gesloten dagen

In overleg met de Oudercommissie zijn de gesloten dagen voor 2015 bepaald. Zie hier het overzicht.

 

 

Ziekte bij De Kroost en 't Kleine Volkje

Waarschijnlijk hebben jullie als ouders al gemerkt dat er bij de dagverblijven een aantal vertrouwde gezichten al enige tijd missen. Helaas klopt het dat een aantal van onze leidsters als gevolg van ziekte afwezig zijn. En ook bij de ondersteuning hebben we te maken met zieke collega's. We doen beslist ons best om alle lopende zaken ook door te laten gaan, maar vanwege de onderbezetting moeten we soms keuzes maken bij het stellen van prioriteiten. We kunnen jullie garanderen dat bij alle keuzes de belangen van jullie (en dus ook "onze") kinderen voorop staan. Maar het kan dus gebeuren dat zaken iets anders georganiseerd worden dan we allemaal gewend zijn. We vragen jullie begrip hiervoor.

We hopen onze zieke collega's natuurlijk zo snel mogelijk weer gezond terug te zien, en wensen hun vanaf deze plaats ook van harte beterschap.

 

Vacature

Spreekt kinderopvang vanuit de antroposofische pedagogiek jou aan?

Wij zijn op zoek naar een pedagogisch medewerker die zich betrokken voelt bij het werk met jonge kinderen en vanuit de antroposofie wil werken.

Per direct zoeken wij:

Pedagogisch medewerker (m/v) voor de peutergroep (kinderen van 1,5 tot 4 jaar)voor 0 tot  24 uur per week.

Wij vragen:

  • Relevante MBO of HBO opleiding
  • Relevante werkervaring
  • Communicatieve vaardigheden, creativiteit en flexibiliteit
  • Affiniteit met natuur
  • Kennis over het antroposofisch gedachtegoed

 

Wij bieden:

  • Een prettig collegiaal team
  • Bijzondere locatie
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO kinderopvang

 

Mail je motivatiebrief en CV voor 26 juni naar:

rianne@dekroost.nl

t.a.v. Rianne Lucas

 

Zomerfeest 't Kleine Volkje

Vanwege het eenjarig bestaan van 't Kleine Volkje wordt op zaterdag 27 juni in en rondom het Helicongebouw aan de Socrateslaan in Zeist een Zomerfeest gevierd. De tuin in in de zomerperiode op zijn mooist, dus dat geeft al veel om van te genieten. Verder zullen er allerlei zomerse buitenactiviteiten worden georganiseerd, er zullen dieren zijn, zoals pony's, konijnen en cavia's, en natuurlijk is er muziek om het geheel nog wat verder op te vrolijken. Kinderen en volwassenen zijn van 10.00-14.00 uur van harte welkom.

Kom je ook?

't Kleine Volkje is gevestigd in het Helicongebouw aan de Socrateslaan 22a. Je bereikt het gebouw via de ingang van de Stichtse Vrije School, naast de Zeister Vrije School. Sla op de oprijlaan meteen rechtsaf en loop of fiets door tot aan het eind van de weg. Ben je met de auto? Parkeer dan op de Socrateslaan.

 

Flexkids

Flexkids is het planningsprogramma dat bij ons op kantoor wordt gebruikt. Bij een aantal zaken is het heel handig wanneer ook de ouders de mogelijkheid krijgen om via de website van dit programma gegevens met ons te delen.

 

Alle ouders / ouderparen ontvangen binnenkort van ons inloggegevens voor de website van ons planningsprogramma. Deze website staat los van de website van De Kroost/ Kleine Volkje, maar geeft wel de mogelijkheid om informatie die voor ons belangrijk is op een efficiënte manier aan ons door te geven.

Via de site kan bijvoorbeeld vakantie of afwezigheid worden doorgegeven die langer dan een maand van te voren bekend is (ivm opmaken en printen van presentielijsten voor de volgende maand).

Als dat gewenst is kan vanaf dan ook de factuur op de website ontvangen worden. Dit moet wel even aangegeven worden, want dat moeten we per ouder instellen.

Te allen tijde kan dan de factuur ingezien worden, net als de jaaropgaaf die nodig is voor de belastingdienst.

Ook kunnen wijzigingen van adres, telefoonnummer, rekeningnummer etc worden doorgegeven.

Verder is er de mogelijkheid om extra dagen of wijzigingen van opvang aan te vragen via de site.

We hopen door deze nieuwe manier van werken informatie sneller en beter te kunnen verwerken op kantoor en de serviceverlening te vergroten.

 

In de loop van de week van 15 juni zullen de ouders een mail ontvangen op het bij ons bekende mailadres waarin staat wat er gebeuren moet om actief te kunnen worden op deze website.

We werken nog aan de lay-out van de site, maar wilden toch al wel graag starten met de mogelijkheden die deze site ons biedt.

Als er nog vragen zijn, dan horen we dat graag.

Voor vragen over de site kunnen julli contact opnemen met Willie op maandag of donderdag of via willie@dekroost.nl

 

Gesloten dagen 2015

De dagen van 2015 zijn bekend. Hieronder in het onderstaande schema zijn ze in het oranje aangegeven. Deze zijn zo veel mogelijk verdeeld over de 5 werkdagen in een week. Op 24 december zal 't Kleine Volkje een uur eerder sluiten.

Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
vrijdag 2 januari 2015 't Kleine Volkje  gesloten
Palmpasen zondag 29 maart 2015
Pasen zondag 5 april 2015
Tweede paasdag maandag 6 april 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Koningsdag maandag 27 april 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Bevrijdingsdag dinsdag 5 mei 2015 't Kleine Volkje  gesloten (CAO bepaald)
Hemelvaartsdag donderdag 14 mei 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Pinksteren zondag 24 mei 2015
Tweede Pinksterdag maandag 25 mei 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Eerste kerstdag vrijdag 25 december 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Tweede kerstdag zaterdag 26 december 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
maandag 28 december 2015 't Kleine Volkje gesloten
dinsdag 29 december 2015 't Kleine Volkje gesloten
woensdag 30 december 2015 't Kleine Volkje  gesloten
donderdag 31 december 2015 't Kleine Volkje  gesloten
Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2016 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)