Nieuwsbrief juni c

De Oudercommissies voor De Kroost en 't Kleine Volkje zijn op zoek naar nieuwe leden

 

Voor de kinderopvang De Kroost en 't Kleine Volkje mogen we ons gelukkig prijzen met een actieve Oudercommissie. De commissies bestaan uit meerdere betrokken ouders die de kinderdagverblijven een warm hart toedragen. Vanuit die betrokkenheid willen de commissies namens de ouders meedenken met het beleid van De Kroost en 't Kleine Volkje. De commissies hebben een adviserende stem naar bestuur en leidinggevende, en hebben op basis van de Wet Kinderopvang adviesrecht op een aantal terreinen, zoals kwaliteitsbeleid, pedagogisch beleidsplan, openingstijden en tariefswijziging.

Verder denken de Oudercommissies mee over onderwerpen voor thema-avonden voor ouders, zijn ze mede-organisator van de jaarfeesten voor kinderen, ouders en andere betrokkenen, en dergelijke meer.

 

Op dit moment zijn de Oudercommissies op zoek naar nieuwe leden. Het zou fijn zijn wanneer met name ouders van kinderen bij 't Kleine Volkje zich zouden aanmelden om de gelederen te komen versterken.

Heb je belangstelling en wil je contact opnemen met de Oudercommissies? Stuur dan een mailtje naar:

oudercommissie@dekroost.nl of

oudercommissie@kleinevolkje.nl

 

De zittende leden stellen zich hierbij graag even voor:

Over Femke de Wolff:

Ik ben Femke de Wolff, 32 jaar, werkzaam bij Uitgeverij Christofoor en sinds kort lid van de Oudercommissie. We hebben twee kinderen, Lasse van 2,5 jaar gaat met veel plezier naar de Elfenkinderen en Kalle van 1 jaar zit bij de Sterrenkinderen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over het beleid van De Kroost, spreek me gerust aan!

 

Over Daniëlle van Oel:

Ik ben Daniëlle van Oel, 35 jaar en moeder van drie waarvan Yoëlle alleen nog op de Elfenkinderen zit. Haar 2 broers hebben hier ook veel fijne uurtjes doorgebracht. Ik ben werkzaam als welzijnsmedewerkster in de verpleeghuiszorg. Ik zit inmiddels al bijna vijf en een half jaar bij de Oudercommissie en met veel plezier. Ik vind het erg fijn om zoveel mogelijk bij te kunnen dragen in het deel kinderopvang van mijn kinderen. Mocht je vragen hebben of opmerkingen die je liever met een mede-ouder bespreekt, spreek dan één van ons aan of mail ons en we kijken hoe we kunnen helpen.

 

Over Robin Rijntalder:

Mijn naam is Robin Rijntalder, vader van Nora van 4 en Suze van bijna 1. Nora is net vanaf de Kroost overgestapt naar de vrije school en Suze verhuist mee naar Het Kleine Volkje. Vanaf 2013 zit ik in de Oudercommissie voor De Kroost. Met de overstap van Suze verhuis ik ook mee naar de oudercommissie van 't Kleine Volkje. Aangezien de twee commissies samen overleggen verandert er in de praktijk weinig. Benader mij gerust met vragen of opmerkingen misschien kan de Oudercommissie iets betekenen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste ouders! Als oudercommissie spreek je namens de ouders met het bestuur; we geven advies bij belangrijke besluiten bijvoorbeeld over voeding, huisvesting en tarieven. Meer weten over de activiteiten van de Oudercommissie? Spreek ons gerust aan!

 

Over Astrid Gill:

Ik ben Astrid Gill en moeder van Noraly. Noraly is 2 jaar en gaat 2 dagen per week naar de Bloemenkinderen. Ik werk bij een zakelijke reisorganisatie op de afdeling Online Support en daarnaast ben ik distributeur van Aloë Vera en Bijenproducten. In mijn vrije tijd kan ik er echt van genieten om er op uit te gaan met man en kind. De Kroost is een fijne plek en sluit goed aan op de dingen die wij belangrijk vinden. Ik vind het prettig om betrokken te zijn bij de plaats waar mijn kind een gedeelte van de week verblijft. Met plezier zet ik me dan ook in voor een veilige, leuke en vertrouwde omgeving voor de kinderen. Graag lever ik een bijdrage aan een toegankelijke Oudercommissie die meedenkt met het bestuur. Mocht u als ouder vragen, ideeën of opmerkingen hebben, spreekt u mij gerust aan!