Nieuwsbrief oktober 2014

Beste ouders,

 

Hierbij sturen we jullie de nieuwsbrief van oktober. Hieronder zien jullie een overzicht van de onderwerpen die in de nieuwsbrief voorkomen. Op de orange woorden kun je doorklikken naar de uitgebreidere tekst van de nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

 

Met vriendelijke groet,

't Kleine Volkje

 

 

 

Oogstfeest

Wat leuk om zoveel kinderen te zien van 't Kleine Volkje op het oogstfeest! Wij hebben genoten. Kijk hier voor een impressie van deze mooie dag!

 

Herfstschatten

Wat neem jij mee voor de herfsttafel?

 

Team

Na de zomer zijn er een aantal veranderingen in het team. Hierbij geven we een overzicht van hoe het ervoor staat.

 

Oudermarkt

We nodigen alle ouders en andere geïnteresseerde van harte uit om vrijdagavond 14 november van 19.00-21.30 naar boerderij de Kroost te komen! De Kroost organiseert een Oudermarkt waarbij je aan kan schuiven bij verschillende workshops, er komen instanties met informatie, en er zullen kraampjes zijn waar leuke en inspirerende dingen worden verkocht. We hopen jullie allen te zien!

 

Vrije School Avondbazaar

Vrijdagavond 7 november is er een Avondbazaar op de Vrije School in de zaal aan de Socrateslaan. Er zullen mooie zelfgemaakte producten worden verkocht door ouders en oud-ouders van deze school. De avond start om 20.00.

 

Oudercommissie zoekt leden

Oudercommissieleden praten met elkaar over o.a. het pedagogisch beleidsplan, de prijs van de opvang, het aanpassen van de openingstijden, de organisatie van informatieavonden, de herinrichting van de buitenspeelruimte, de omgang van de pedagogisch medewerkers met ouders, en hoe er met klachten wordt omgegaan door de organisatie. Doordat er een aantal kinderen naar school gaan is de oudercommissie op zoek naar nieuwe leden!

 

Buitenkleding

Nu zitten we lekker in de nazomer tijd. Binnenkort zullen de blaadjes verkleuren en wordt het herfst. Daarom een verzoek om de buitenkleding weer mee te nemen! En het is fijn als je je naam erin schrijft zodat we precies weten bij wie wat hoort.

 

Facebook

Een keer in de maand sturen wij een nieuwsbrief. Wil je meer op de hoogte blijven van de dagelijkse momenten, geïnspireerd worden door artikeltjes of knutsel ideeën? Volg ons via facebook! Like ons en je kunt zo onze berichten zien.

 

Gesloten dagen

In overleg met de oudercommissie zijn de gesloten dagen van 2014 bepaald. Zie hier een overzicht.

 

 

 

Oogstfeest

Zaterdag 27 september was er een oogstfeest bij boerderij De Kroost. 's Ochtends kwam het zonnetje al op en we hebben kunnen genieten van een hele mooie nazomerse dag. We konden buiten verschillende activiteiten doen. Zo werden er denneappelslingers gemaakt, herfstkronen en kettingen met gedroogd fruit. Binnen werd er lekker appelmoes gemaakt, broodgebakken en mooie herfstlampionnen geknutseld. Wat leuk om ook zoveel kinderen van 't Kleine Volkje daar te zien!

 

 

 

 

Herfstschatten

"Kijk, de blaadjes vallen van de bomen,

dan is nu de herfst gekomen.

Dan wordt het koud en komt de wind,

dat is toch anders buiten spelen voor een kind.

Dan moet je een jas aan,

en bij regen even schuilen gaan.

Maar met blaadjes spelen is erg fijn,

ja, het is leuk om in de herfst buiten te zijn!"

 

Buiten zijn allemaal herfstschatten te vinden. Als je het leuk vind mag je deze mee nemen naar de groep. Zodat de jaartafel nog meer van deze mooie schatten bevat!

 

 

Team

Zoals in de vorige nieuwsbrief stond zal Inez het vaste team van 't Kleine Volkje komen versterken. Zij heeft zowel ervaring in het werken met peuters als met baby's. Tijdens de overgangsfase zal zij op de woensdag naast Wieke komen te werken. Rina stopt dan voorlopig op de woensdag ochtend en gaat de komende tijd op de dinsdag middag werken. Vanaf half november zal Inez ook het zwangerschapsverlof van Wieke op haar nemen.

Graag willen we ook Noortje welkom heetten. Zij is nu nog werkzaam op De Kroost en zal per direct op de dinsdag werken bij 't Kleine Volkje op de babygroep. Vanaf 1 december zal zij op deze groep het vaste gezicht zijn op de maandag, dinsdag en donderdag.

 

Oudermarkt

De Kroost nodigt alle ouders en andere geïnteresseerde van harte uit om vrijdagavond 14 november van 19.00-21.30 naar Kinderdagverblijf de Kroost te komen!  We organiseren een Oudermarkt waarbij je aan kan schuiven bij verschillende workshops zoals het bewerken van hout, het naaien van vilten speelgoed voor in het keukentje van je kind, het maken van een transparant, en het vilten van figuurtjes. Voor een kleine vergoeding kun je je gemaakte spulletjes mee naar huis nemen. Misschien zit er al iets bij voor 5 december voor je kind? Daarnaast verkopen we spullen die door leidsters en ouders zijn gemaakt,  zijn er wat kraampjes waar je inspiratie kan opdoen of dingen kan kopen zoals wollenkleding, boeken en jaartafelspullen.  We nodigen ook andere instanties uit waarbij je informatie kunt opdoen zoals de Vrije School en Widar. Er is ook ruimte om met elkaar te kletsen als ouders en daarbij zal er gezorgd worden voor koffie/thee en wat lekkers. De avond zal al in de sfeer zijn van de daarna komende advents en Sinterklaas tijd. De Kroost en 't Kleine Volkje werken nauw met elkaar samen en organiseren dus voor beide ouders en  kinderen activiteiten. Nu is de markt op De Kroost en in het voorjaar zullen we een oudermarkt organiseren op 't Kleine Volkje. We hopen iedereen te zien! 

 

Vrije School Avondbazaar

Vrijdagavond 7 november is er een Avondbazaar op de Vrije School in de zaal aan de Socrateslaan. Er zullen mooie zelfgemaakte producten worden verkocht door ouders en oud-ouders van deze school in thema's van herfst, advent, Sinterklaas en Kerstmis. Er is ruimte voor gezellige ontmoeting met andere ouders in het 'restaurant'. Iedereen is van harte uitgenodigd. De avond start om 20.00.

 

 

Oudercommissie van 't Kleine Volkje en De Kroost zoekt nieuwe leden

De Wet kinderopvang geeft ouders het recht de kinderopvang te beïnvloeden op belangrijke beleidsonderwerpen. Wilt u met ons meepraten en meebeslissen, meld u dan aan voor de vrijwillige functie van
OUDERCOMMISSIELID m/v
 Oudercommissieleden praten met elkaar over o.a. het pedagogisch beleidsplan, de prijs van de opvang, het aanpassen van de openingstijden, de organisatie van informatieavonden, de herinrichting van de buitenspeelruimte, de omgang van de pedagogisch medewerkers met ouders, en hoe er met klachten wordt omgegaan door de organisatie.
De oudercommissie:
- komt om de 6 a 8 weken bij elkaar
- overlegt met de vestigingsmanager of directeur
- adviseert gevraagd en ongevraagd de vestigingsmanager of directeur
- bevordert goede en heldere informatie aan ouders
- onderhoudt contacten met andere ouders
- bevordert de betrokkenheid van ouders bij het kindercentrum, bijvoorbeeld door ouderavonden mee te helpen organiseren
- fungeert als aanspreekpunt voor ouders met klachten en informeert hen zo nodig over de klachtenprocedure
Wij zoeken ouders die:
- mee willen praten en beslissen
- de kwaliteit van de kinderopvang positief willen beïnvloeden
- willen samenwerken met andere ouders in de oudercommissie
- hun (professionele) deskundigheid willen inzetten voor ons kindercentrum
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als nieuw lid?
Mail naar: oudercommissie@dekroost.nl
Met vriendelijke groet,
De oudercommissie (Duimelijntje en De Kroost)
Astrid Gill
Danielle van Oel
Diana van Os
Leonie Fraterman
Marloes Goldsweer-Boon
Robin Rijntalder

 

Buitenkleding!

De herfst is gekomen! Omdat we elke dag naar buiten willen, is het van belang dat de kinderen hierop goed gekleed zijn. Goede winterjas, extra buitenbroek (te koop bij o.a. H&M) of een winteroverall is dan heerlijk om zo ook met wat minder mooi weer naar buiten te kunnen. We willen alle ouders vragen om alle kleding en laarzen te voorzien van een naam zodat we precies weten bij wie wat hoort! Daarnaast is het fijn als er geen extra lange sjaals mee  gegeven worden naar 't Kleine Volkje. Deze kunnen tijdens het spelen op de fietsjes in de weg zitten of tussen het wiel vast komen te zitten.

 

 

Facebook

Een keer in de maand sturen wij een nieuwsbrief. Wil je meer op de hoogte blijven van de dagelijkse momenten, geïnspireerd worden door artikeltjes of knutsel ideeën? Volg ons via facebook! Like ons en je kunt zo onze berichten zien.

https://www.facebook.com/pages/Kinderopvang-t-Kleine-Volkje/1433296306919755?ref=bookmarks

 

Gesloten dagen

't Kleine Volkje is gesloten op de algemeen erkende feestdagen. Daarnaast worden er, in overleg met de Oudercommissie, nog 5 dagen per jaar gekozen waarop 't Kleine Volkje dicht is. De dagen zijn in het onderstaande schema in het orange aangegeven.  Deze zijn zo veel mogelijk verdeeld over de 5 werkdagen in een week.

 

Nieuwjaarsdag woensdag 1 januari 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
donderdag 2 januari 2014 't Kleine Volkje gesloten
Palmpasen zondag 13 april 2014
Pasen zondag 20 april 2014
Tweede paasdag maandag 21 januari 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Koningsdag zaterdag 26 april 2014
Hemelvaartsdag donderdag 29 mei 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
vrijdag 30 mei 2014 't Kleine Volkje gesloten
Pinksteren zondag 8 juni 2014
Tweede Pinksterdag maandag 9 juni 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Eerste kerstdag donderdag 25 december 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
Tweede kerstdag vrijdag 26 december 2014 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
maandag 29 december 2014 't Kleine Volkje gesloten
dinsdag 30 december 2014 't Kleine Volkje gesloten
woensdag 31 december 2014 't Kleine Volkje gesloten
Nieuwjaarsdag donderdag 1 januari 2015 't Kleine Volkje gesloten (CAO bepaald)
vrijdag 2 januari 't Kleine Volkje gesloten (horende bij gesloten dagen 2015)

 

 

De nieuwsbrief ontstaat in samenwerking met de leidsters, leidinggevende, oudercommissie en bestuur.

 

Warme groet,

't Kleine Volkje